top of page

Internationella kvinnodagen den 8/3

Att uppmärksamma Internationella kvinnodagen är en viktigt för att inte bara hylla kvinnan utan deras framsteg, kamp och prestationer och även uppmärksamma de utmaningar och ojämlikhet som kvinnor fortfarandet står inför idag. En ensam kvinna kan inte göra allt men tillsammans kan vi göra massor. Arbetet har kommit en bit på vägen men vi är långt ifrån att nå mål.


Men hur ska vi göra?


Vi på Ladie Place vill tillsammans med er göra skillnad för kvinnor världen över. Men hur? Här kommer några förslag på vad man kan göra för kvinnor rättigheter i Sverige och i världen.


Organisera eller delta i evenemang kring kvinnors rättigheter. Just nu finns det hur mycket som helst att delta i. Föreläsningar, historiska presentationer eller filmvisningar.


Sprid medvetenhet via sociala kanaler, så som bloggar, instagram och facebook. Belys dagens betydelse, dela berättelser om fantastiska kvinnor som gjort skillnad eller varför inte lägga upp fakta om kvinnors rättigheter eller jämställdhetsfrågor.


Hylla och uppmärksamma kvinnliga prestationer inom olika områden så som konst, politik, näringsliv och idrott. Uppmuntra andra att lyfta fram kvinnliga förebilder och inspiratörer.


Bidra till organisationer som arbetar för kvinnors rättigheter och välbefinnande. De finns både lokalt och globlat. Donera, volontärarbete eller sprid deras budskap.


Delta i demonstrationer eller manifestationer som har till syfte att främja kvinnors rättigheter. Visa på så sätt din solidaritet och ditt stöd för kvinnor.


Om kvinnor styrde världen?

Ingen kan göra allt, men vad gör du?

Det viktigaste är inte att att du vet att det är just Internationella kvinnodagen. Det viktigaste är att vi visar att vi tar ställning för kvinnors rättigheter och visar våran solidaritet gentemot världens kvinnor.


Och, vet ni vad. Vi måste sluta klanka ner på varandra och utrota jantelagen.

När jag hör en kvinna tala om en annan kvinna på ett nedlåtande sätt som att säga - Men gud va hon är mycket, kan hon inte tagga ned lite. -Herregud vad har människan på sig, har hon ingen stil? och liknande kommentarer säger jag ifrån och står upp för alla kvinnor oavsett uttryck eller klädval.


För om kvinnor styrde världen skulle den nog se väldigt annorlunda ut.
79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page