top of page
VW_Heat_LW1500x1500.jpeg

IR-Bastu

Genom infraröd värme får din kropp en direkt uppvärmning som tränger djupare in i kroppen än vad en traditionell bastu med ett vanligt aggregat hade gjort. Detta leder till att vävnader och leder mjukas effektivt upp och hjälper mot att lindra både stelhet och värk.

Om tjänsten

IR-bastu har visat sig vara effektivt vid:

  • Stelhet i muskler

  • Kalla händer och fötter

  • Muskelvärk och kramp

 

En annan fördel som IR-bastu medför är dess påverkan på din hud. Tack vare den djupa rening som infraröda bastupaneler ger din hud kan det lindra hudbesvär, ge lyster till din hud och göra delar av din hud som är hård eller torr till mjuk och len hud. Bastu med IR ökar blodcirkulationen och hjälper till att lösa problem som celluliter vilket är en substans av avfallsprodukter, fett och vatten som fastnar i din hud. Tack vare de ordentliga svettningarna som uppstår genom bastubadet rensar din kropp ut dessa celluliter.

Den självklara anledningen

En av de största anledningarna till bastubad, inte bara för IR-bastu utan även för traditionella bastutyper är just avkopplingen och stressminskningen. Genom att bara sitta och njuta, glömma bort tiden känns det som att du återupplivas.

Dina problem blir istället till utmaningar och du blir redo att ta dig an vad som komma skall. För att uppnå välbefinnande kan det vara klokt att lyssna på din lugnande favoritmusik i högtalarna och drömma dig bort.

Kan hjälpa vid sömnsvårigheter. IR-bastu har genom undersökningar visat sig påverka personer med sömnsvårigheter positivt till det bättre. Genom att koppla av och uppleva lugnet har det visats lättare att komma in i djup sömn och assistera dig för att bli mer utvilad inför nästa dag.

bottom of page