top of page

MÅSTE man verkligen börja träna?

Än har vi lite sommar kvar men hösten är i antågande. Vid den här tiden varje år börjar man att fokusera framåt både när det gäller arbete men också vad gäller träning.

Väldigt ofta möter vi människor som “måste” börja träna. Vi träffar dem flera gånger om året faktiskt, inte bara nu på hösten.


Vad då MÅSTE? Man måste väl egentligen ingenting. Redan där är spärren satt i den egna hjärnan. Den vill visst inte bli tvingad till något. Den tycker faktiskt att det är “skit” tråkigt. Den blir som en liten 4-åring som vägrar att göra någonting den inte känner för. Hjärnan vill uppleva saker som kul och stimulerande. När den gör detta så är oddsen stora för att den vill göra det igen.


Vår direkta fråga på måsten, är varför? Många gånger kan man inte riktigt svara på den frågan utan vi får svaren att;

-Jag behöver verkligen komma igång.

-Jaha varför? Vad är egentligen ditt varför?Mål att jobba mot


Det är viktigt att klura ut redan innan vad du vill åstadkomma med träning eller ny livsstil med för den delen. Det räcker inte att tala om för sig själv att man måste.

Att formulera ett mål med sin träning är ett steg i rätt riktning. Är målet att träna upp vissa delar av kroppen för att begränsa smärta? Kan målet vara att känna sig stark i vardagen så att man orkar bära alla matkassar uppför trappen? Vill man bygga muskler och tona kroppen? Vill man utrusta sig med en kropp som håller i yrkeslivet. Är det en stark kropp som håller länge, man vill åt?

Ja, ni förstår vad vi menar. Utan ett mål eller en tydlig bild av vad det är man vill så kommer vi snart att lägga av med träning. Av forskning vet vi att det är betydligt bättre att hålla i träningen än att inte göra det. Ett bra tips för att det ska bli lite mera hållbart är att skaffa sig en träningskompis. Tillsammans blir allt så mycket roligare.
Investera i dig själv


Att skaffa sig ett medlemskap på ett gym är en investering i dig. Det är en fin gåva som du ger dig själv. Då är det av yttersta vikt att du använder den på ett bra sätt. Men det är också viktigt vilket gym man väljer att gå på. En del är faktiskt på flera olika gym för att få alla godbitar. Men att trivas på ett gym är viktigt, att känna sig sedd på ett gym är viktigt, att få vara ifred, om man vill, på ett gym är viktigt. Och att känna sig trygg på en anläggning är av största vikt. Så innan du väljer vart du vill investera i dig själv be om att få prova några gånger och testa dig fram till vilken anläggning som passar dig bäst.


På LP kan man bli “prova på” medlem och testa om man gillat att träna hos oss. Då får man tre klipp som man kan använda på pass eller för egen träning.

För oss är det viktigt att din investering i dig själv ska bli så bra som möjligt. Vårt mål är att människor ska vilja komma tillbaka till oss för att träna, trivas och umgås. Hos oss ska man känna att man tränar prestationsfritt och prestigelöst, man tävlar bara mot sig själv och inga andra. Man tränar för att må bra och för att kroppen ska fungera.


Vill du prova på att träna hos oss följ länken nedan.

https://ladiesplace.wondr.se/register?subscription_id=6206276f-fcdc-4406-a24a-0af60a100191


Varmt välkomna till oss på LP
134 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Yvonne Löv
Yvonne Löv
Aug 14, 2023

Tack för dina tankar 🙏 Stämmer till 100% 👍 Själv är jag fortfarande kvar på LP efter alla år 😁 Ett bra betyg på stället 🥰

Like
bottom of page